Etichete

sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Dupa mii de pasari cazute din cer, in Arkansas au murit si 100.000 de pesti

8.000 de păsări au căzut moarte din cer într-un oraş din Italia. Păsările căzute în oraşul Faenza par să fi fost victimele otrăvirii sau hipoxiei (scăderea cantităţii de oxigen din ţesuturi), conform publicaţiei Daily Mail.

Conform unui martor citat de publicaţia britanică, păsările au căzut în acelaşi timp. Oficialii italieni au declarat că cel mai devreme săptămâna viitoare vor prezenta cauzele care ar fi putut duce la moartea acestor păsări.



Evenimentul vine în continuarea unor morţi similare în mai multe zone de pe glob. Astfel, cel mai recent caz este cel al morţii unor peşti în statul Maryland.

Un alt caz de cădere a păsărilor moarte din cer a fost cel din Arkansas, în noaptea de Anul Nou 5.000 de zburătoare căzând din cer fără nicio explicaţie plauzibilă.

Neelucidata cădere din cer a până la 5.000 de păsări moarte, în statul american Arkansas, de Anul Nou, nu a fost un fenomen singular, ci unul care s-a repetat în ultimele zile în mai multe colţuri ale lumii. Alte păsări moarte au "plouat" asupra Louisianei (imediat la sud de Arkansas), dar şi în Suedia, în timp ce mai multe plaje din statul american Maryland (la nord de Washington D.C.), Noua Zeelandă şi Brazilia au fost acoperite de peşti morţi.



Statul Arkansas din SUA se confrunta din nou cu intamplari ciudate: pe o raza de 30 de kilometri de-a lungului raului omonim autoritatile au descoperit mai mult de 100.000 de pesti morti. Vezi fotografiile!

Primul incident straniu a avut loc chiar in noaptea de Anul nou, dupa ora 23,30, cand din cer au inceput sa cada deasupra localitatii Beebe din statul american 5.000 de pasari, in special mierle.

Acestea au cazut pe strazi, pe case, in curtile oamenilor. Au fost trimise pentru a fi analizate 65 de pasari. Care sunt motivele mortii pasarilor? Specialistii sunt de parere ca stolul ar fi putut fi lovit de un fulger sau de un nor de grindina. Acum se asteapta rezultatele analizelor.

Bilogii sunt de parare ca moartea pasarilor a fost cauzata de stresul provocat de focurile de artificii de Anul nou sau de vreme si ca nu exista nicio legatura cu moartea pestilor.

Insa si moartea a peste 100.000 de pesti ridica serioase semne de intrebare in aceasta zona. Autoritatile cred ca pestii au fost bolnavi fiind vorba numai de o specie, pe cand celelalte specii de pesti nu au fost afectate-daca ar fi fost vorba de poluare ar fi murit toti pestii.

Si de data aceasta au fost prelevate corpurile unor pesti morti pentru a fi efectuate analize. Pestii morti pluteau pe raul Arkansas, iar numarul mare al acestora a ingrijorat autoritatile