Etichete

duminică, 9 ianuarie 2011

Dinamici energetice - Transferuri



Asa cum stim cei mai multi dintre noi, traim intr-un ocean de energii ai carui curenti determina manifestarea diverselor potentiale din holograma infinita a Creatiei, Omniversul. Tendinta omului ce se identifica cu planul fizic este de a vedea cauzalitati si efecte prin prisma mecanica mai degraba decat subtila. In acest fel, marea majoritate a oamenilor raman prizonierii unei inchisori care, desi are paznici, contine de asemenea si cheia eliberarii umanitatii.


Transferuri energetice


Relatiile dintre oameni si grupuri de oameni (suflete si complexe de suflete) sunt manifestate prin transferuri energetice, care activeaza diverse potentiale ale matricei planului fizic. Transferurile pot fi de mai multe feluri, dintre care mentionam aici transferul de ganduri (prin telepatie) si transferul sentimentelor/emotiilor (prin empatie).



In acest fel se explica cum uneori stim ce urmeaza sa ne spuna cineva sau cum uneori ne simtim intr-un anumit fel atunci cand preluam emotiile celor de langa noi. Transferam energie permanent, indiferent daca suntem constienti sau nu despre aceasta. Pentru a evolua spiritual in conditii optime, este necesar sa devenim constienti de aceste transferuri energetice, sa stim cand sa acceptam si cand sa respingem ceea ce se transfera catre noi.

Transferul energetic intre suflete conduce apoi la mai multe dinamici posibile, cum sunt adaugarea, modificarea, integrarea, rejectarea, deflectia, transmutarea sau invizibilitatea fata de energia respectiva. In insemnarile precedente pe tema dinamicilor energetice au fost discutate rejectarea, deflectarea, transmutarea si invizibilitatea fata de energia transferata. In aceste cazuri, energia trimisa catre un suflet nu a devenit parte integranta a matricei sale energetice.

In cazul proceselor de adaugare, modificare si integrare, energia trimisa catre un suflet (sau grup de suflete) devine parte integranta a matricei energetice a sufletului respectiv.

a) adaugarea energiei

Se petrece atunci cand acceptam energia transferata si o incorporam in campul nostru energetic. Acesta este cazul standard de preluare a energiilor altcuiva. De obicei creeaza stari de confuzie si ameteala cu exceptia cazului in care energia primita este compatibila in totalitate cu a noastra.

Avem de exemplu situatii in viata cand oamenii din jurul nostru nu sunt 100% asa cum ne-am dori (un sef autoritar, un sot/sotie ce doresc sa controleze, colegi sau vecini de factura foarte diferita) dar cu care trebuie sa ne interfatam cumva, ceea ce implica acceptarea unor energii nu tocmai conforme cu configuratia noastra energetica. Sa ii spunem armonizare. In aceste situatii, este bine sa ne reamintim invatatura care spune: " Fii in aceasta lume dar nu apartine ei". Cu alte cuvinte armonizarea este redusa la minimum necesar chestiunilor esentiale. Meditatiile si tehnicile de purificare periodice ajuta de asemenea foarte mult. Si nu in ultimul rand, trebuie sa privim si in interiorul nostru sa vedem ce mai e de vindecat pe acolo.



b) modificarea energiei

Daca avem suficienta constienta, putem modifica energia transmisa pentru a se imbina mai frumos cu matricea energetica personala. In cazul in care mai avem in suflet programe si conditionari negative, este posibil sa modificam energie pozitiva transmisa catre noi pentru a se conforma negativitatii din interior. Un exemplu ar fi atunci cand cineva doreste cu adevarat sa ne ajute, dar noi o luam drept critica si judecata.

Exista posibilitatea sa modificam energie negativa trimisa catre noi astfel incat sa o preluam fara a ne vatama. Multi dintre noi facem asta din cand in cand atunci cand preluam cate un pic din karma colectiva. Un exemplu ar fi atunci cand preluam o parte din furia cuiva si o plasam in aura noastra intr-un fel care sa nu ne produca vatamari.

In cazul lucram intr-o institutie cu sefi autoritari, putem modifica aceasta energie in asa fel incat sa ne faca mai puternici si mai calmi in fata lor. Atunci cand reusim sa vedem perfectiunea Divina si frumosul in orice situatie (vazand poza mai mare a lucrurilor), modificam energia negativa a situatiei intr-o energie mai armonioasa in aura noastra, cu potentialul de a modifica si starea de spirit a "agresorului" (nu este garantat ca se intampla asa si pentru agresorul energetic, depinde de liberul lui arbitru).

c) integrarea energiei

La un moment dat, devenim capabili sa integram energia transferata, cu sau fara a fi modificata, in matricea energetica a sufletului nostru. In aceasta situatie, energia integrata nu mai poate fi recunoscuta ca si energie straina in aura. Putem de exemplu sa adaugam energie transmisa de un alt suflet, sa o modificam si sa o integram in fiinta noastra intr-un mod care sa fie benefic atat pentru noi cat si pentru sufletul respectiv.

Fiinte de Lumina din planurile Celeste si Dumnezeiesti transfera energie si cunoastere catre cei ce sunt deschisi prin procesul integrarii. Procesul nu trebuie confundat cu dorinta de control sau spalare de creier. In aceste cazuri, cel care trimite energia incearca sa o forteze sa intre in matricea energetica a destinatarului, deseori cu scopul de a declansa un anumit raspuns sau reactie (seamana cumva cu reclamele din mass media ?). Intr-un transfer energetic iluminat, scopul este radianta de Lumina, Iubire si Compasiune, cu respectarea Liberului Arbitru.


Uneori, ne dam seama brusc ca avem cunoastere de care nu eram constienti inainte. Acesta este un posibil semn ca am integrat energie transmisa de ghizii nostri de Lumina (pachete energetice cu informatie). Desi in modul cel mai inalt, toata cunoasterea exista in inregistrarile Akasha din planurile cauzale, din perspectiva mintii, cunoasterea este dobandita prin contact telepatic cu fiinte din diferite planuri si dimensiuni (incluzand aspectele noastre superioare, cele denumite Supra Eu).



Daca intr-o anumita situatie ne punem intrebarea "Ce ar face Iisus in locul meu?", ne deschidem voluntar pentru a primi energia si intelepciunea lui Iisus. Daca suntem suficient de iluminati, putem aduce ceva din aceasta energie, modifica si integra ca si cum ar fi a noastra. Si, da.., exista potentialul sa ne comportam precum Iisus in situatii de viata.

In cazul transferului energetic, pot apare situatii de teama ca ne pierdem suveranitatea fiintei. Matricea energetica este parte din noi dar nu este Esenta noastra. Esenta ramane neschimbata indiferent de ce se intampla cu campul energetic. Problema apare cand ne identificam cu campul nostru energetic in loc de Spirit, ceea ce ne face sa ne blocam din cand in cand in diverse straturi energetice create de interactiuni cu diverse suflete din linia noastra temporala.

Putem desigur, prin libera alegere, sa cedam controlul mintii noastre altor suflete, constient sau inconstient. Cand ne simtim deconectati de la Sursa Divina, confuzi, ametiti, este un semn clar ca am preluat energie negativa de la alte suflete si ii permitem sa ne controleze mintea. Si atunci trebuie luate masurile necesare de constientizare, purificare si.. continuarea drumului spiritual.

Sper ca insemnarea de fata sa ne ajute pe toti sa devenim mai constienti de transferurile energetice si sa le folosim in mod benefic, atat pentru noi cat si pentru cei din jurul nostru.